"Bahoz Erdal, Menbic Operasyonu'nda Yer Aldı"

"Bahoz Erdal, Menbic Operasyonu'nda Yer Aldı"

Öldürüldüğü iddia edilen PKK lideri Bahoz Erdal'ın Suriye'nin Menbic kentindeki ABD destekli operasyona katıldığı öne sürüldü.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, PKK'nın lider kadrosundan olan ve öldürüldüğü iddia edilen Bahoz Erdal'ın, Suriye'nin Menbic kentinde yürütülen operasyonda yer aldığını ileri sürdü.

Selvi'nin bugünkü yazısında yer alan iddialara göre gerçek ismi Hüseyin Fehman olan Bahoz Erdal'ın, Suriye'nin Menbic kentine ABD ile yürütülen operasyonda yer alması, Türkiye'nin PKK ve PYD'nin birlikte çalıştığına yönelik tezlerini güçlendirecek.

Selvi, köşesinde şu ifadeleri kullandı:

"Münbiç operasyonu IŞİD'e karşı Amerikalılarla birlikte yürütülen bir operasyon. Kara birlikleri olarak Demokratik Suriye Güçleri adı altında YGP'nin katıldığı bir operasyon. Amerikan askerlerinin YPG üniforması taktıkları operasyondan söz ediyorum. Satır aralarındaki mesajı kaçırmadığınızı umuyorum. Bahoz Erdal isimli PKK yöneticisinin müttefikimiz Amerika'yla yürütülen Menbiç operasyonunun planlayıcılarından biri olması. Bazı kaynaklar ise Bahoz Erdal'ın şu anda Kobani'nin güneyinde olduğunu söylüyor."

Öte yandan Selvi, özel birliklerin Suriye ve Irak'a giriş yaparak ya da Türkiye'ye yakın gruplar aracılığıyla çeşitli seviyelerdeki lider kadroya yönelik bu tür operasyonlar gerçekleştirdiğini de ileri sürdü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.