Bahreyn ile İsrail arasında ilişkiler güçleniyor: Vize almak kolaylaşacak

Bahreyn ile İsrail arasında ilişkiler güçleniyor: Vize almak kolaylaşacak

İsrail ile normalleşme sürecindeki Bahreyn Tel Aviv vatandaşlarına vize verilme işlemini kolaylaştırma kararı aldı.

Bahreyn, İsrail ile işbirliği ve ilişkileri normalleşme anlaşması imzaladıktan sonra büyükelçi atamasıyla da resmi ilişkilerini en üst düzeye çıkardı. Hükümet dün (9 Eylül Perşembe) İsrail vatandaşlarının, Bahreyn topraklarına girebilmek için vize almalarını kolaylaştırma kararı aldı. 

Bahreyn hükümeti bu kararı İsrail ile Bahreyn arasında doğrudan uçak seferlerinin başlatılmasının hemen öncesinde aldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre Bahreyn hükümeti bu konuda yayınlanan haber hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı. 

15 Eylül 2020'de İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalayan Bahreyn Krallığı tarafından tayin edilen ilk İsrail Büyükelçisi Halid Yusuf El-Celahime 31 Ağustos 2021 Salı günü Tel Aviv'e giderek resmen görevine başlamıştı.  

El-Celahime kişisel Twitter hesabında hem Arapça, hem İbranice hem de İngilizce yayınladığı mesajında, "Bugün, Bahreyn'in İsrail nezdindeki ilk büyükelçisi olarak üstlendiğim göreve başlayacağımı duyurmak bana şeref vermektedir." ifadesini kullanmıştı.

El-Celahime'nin göreve başlamasının hemen ardından İsrail rejimi de 3 Eylül tarihinde, Eitan Neah adlı diplomatı Bahreyn büyükelçisi olarak tayin ettiğini açıkladı. 

Eitan Naeh daha önce sekiz ay süreyle, Tel Aviv rejimiyle diplomatik ilişki içine giren ilk Körfez ülkesi durumundaki Birleşik Arap Emirlikleri nezdindeki İsrail heyetinin başkanlığını yapmıştı.

İsrail rejimi geçtiğimiz Ocak ayının ortalarında Bahreyn'in başkenti Manama'ya diplomatik bağlantı için geçici misyon şefi olarak Itay Tagner'i tayin etmişti. 

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.