Bahreyn'in İsrail'e atadığı ilk elçi göreve başlıyor

Bahreyn'in İsrail'e atadığı ilk elçi göreve başlıyor

2020'de İsrail'i tanıyan Bahreyn'in İsrail'e atadığı elçi bugün Tel Aviv'e geçiyor. Bahreyn'in İsrail ile ilişkileri tepki çekiyor.

Bahreyn İsrail'e elçi atadı. Eylül 2020'de İsrail'i tanıyan Bahreyn, Tel Aviv'de elçilik binası tuttu ve Halid el-Calahma'yı İsrail'e elçi olarak atadığını duyurdu. el-Calahma'nın bugün Tel Aviv'e geçeceği bildirildi.

Bahreyn'in İsrail elçisi Halid el-Calahma Twitter hesabından İngilizce, Arapça ve İbranice yaptığı açıklamada "Bahreyn'in ilk İsrail elçisi olarak görevime başlamak için bugün Tel Aviv'e gideceğimi duyurmaktan onur duyuyorum." dedi.

İsrail'i tanıyan Arap rejimler diğer bazı Arap rejimler ve özellikle de Arap kamuoyunda ihanetle suçlanıyorlar. 1979'da Mısır, 1994'te Ürdün İsrail'i ilk tanıyan Arap rejimler olmuştu.

Son yıllarda başlayan İsrail'i tanıma dalgasıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas da İsrail'i tanıyıp, İsrail ile normalleşen ve diplomatik ilişkiler kuran Arap ülkeleri kervanına katılmıştı. Suudi Arabistan'ın İsrail'i tanıması durumunda ise pek çok Arap rejiminin bu kararında Suudi Arabistan'ı takip edebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.