Bakan Akar: ABD bu yanlış karardan bir an önce dönmeli

Bakan Akar: ABD bu yanlış karardan bir an önce dönmeli

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''ABD'nin yaptırımının herhangi bir zararı olmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırım kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Hava savunma sistemi için bize Rusya olumlu cevap verdi. ABD'nin yaptırımının herhangi bir zararı olmaması için elimizden geleni yapacağız. Başka NATO olmak üzere beraber yapacağımızın faaliyetlerin olumsuz etkileneceğini bildirmek isteriz. ABD, bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi gerekiyor. Biz kararın düzeltilmesini bekliyoruz."

"Şu an ülkemizde bulunan S-400'lerin kontrolleri yapılıyor."

"Ülkemizin menfaatlerini korumak bizim boynumuzun borcu. Biz sadece haklarımızı korumak istiyoruz. Bizim yaptığımız bu hak arayışını olumsuz gösteren Yunanistan'dır. Yunanistan'ın Türkiye ile görüşmeler yaparak çözüm bulması bunun en doğru yoludur. Bizim planlarımız var, bu çerçevede ilerlemeye çalışıyoruz."

"Siz Türkiye ile görüşmeden başka yerlerde çözüm arıyorsanız, bu durum çözülmez. Biz tamamen diyalog diyoruz. Ancak hiçbir şekilde oldu bittiye getirmemek de bizim en büyük kararlılığımız."

-Karabağ konusu- "Ortak merkez konusunda mutabakat sağlandı. Şu an inşaat devam ediyor. Görev süresini de Ruslar ile konuşacağız."

"İster Trump olsun ister Biden olsun, bizim için ABD ile en önemli konu YPG'dir."

tlgrm.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.