Bakan Akar: Suriye konusunda gereken yapılacak

Bakan Akar: Suriye konusunda gereken yapılacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemde tartışılan Suriye’ye yeni bir askeri operasyon ihtimali hakkında “Gereken ne varsa yeri ve zamanı geldiğinde yapılacak." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemde tartışılan Suriye’ye yeni bir askeri operasyon ihtimali hakkında “Gereken ne varsa yeri ve zamanı geldiğinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar yapıldığı gibi, aynı şekilde yapılacak. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi ve ekledi:

“Orada teröristler var ise, eğer siz onlara herhangi bir işlem yapamıyorsanız, biz yapmak zorundayız. Siz binlerce kilometreden bizim güneyimize gelip oradaki bazı oluşumların güvenliğinizi tehdit ettiğini söyleyeceksiniz, biz burnumuzun dibindeki oluşumlara bigane kalacağız… Böyle bir şey düşünülemez.”

Herhangi bir geri çekilme veya tavizin olmayacağını söyleyen Akar “Rusya ve ABD ile mutabakatlarımız var, bunları ciddiyetle uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

Akar “24 Temmuz 2015’ten beri 18 bin 609 terörist etkisiz hale getirildi” diye konuştu.

Fransa ve Yunanistan’ın yaptığı ikili savunma anlaşmasına da isim vermeden değinen Akar, “Bazı ülkeler de gücünü ve boyunu aşan bir şekilde Doğu Akdeniz’de rol kapmaya çalışıyorlar. Hem AB hem NATO içinde ayrıca ittifaklar yapılması hem AB’nin savunma gücünü hem de NATO’yu bölecek, bunu görüyorlar” ifadelerini kullandı.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.