Bakan Akar: Türkiye'deki sığınmacı sayısı 3 milyon 600 bine düştü

Bakan Akar: Türkiye'deki sığınmacı sayısı 3 milyon 600 bine düştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'da sınır hattında Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'da sınır hattında Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Sınırda kaçak geçiş ve düzensiz göç konusunda çok ciddi bir mücadele verildiğini kaydeden Bakan Akar, "Bu çalışmalara rağmen farklı fotoğraflarla algı operasyonu yapılıyor." dedi.

"Cumhuriyet tarihimizde hiç olmadığı kadar hudutlarımız kontrol altında" diyen Bakan Akar, "Sınır güvenliği noktasında da dünya standartlarının üzerindeyiz" ifadelerini kullandı.

Pençe-Kilit operasyonu

Açıklamalarında, "TSK olarak Cumhuriyet tarihimizin en yoğun günlerini yaşıyoruz" diyen Bakan Akar, "Pençe-Kilit Operasyonu ile Zap noktasında giriş ve çıkışların engellenmesini amaçlıyoruz. Şu ana kadar görülen olarak 73 terörist etkisiz hale getirildi. Tek hedefimiz teröristler. Kürtler bizim kardeşimiz. Şehitliklerde beraber yatıyoruz." dedi.

Sığınmacıların dönüşü

Türkiye'deki sığınmacı sayısının 3 milyon 600 binlere düştüğünü söyleyen Bakan Akar, "Göçmen konusu siyasi bir tartışma konusu olmamalı. Bizler Türkiye'ye yakışanı yapıyoruz. Normalleşme çalışmalarımız var. Bu süreçte TSK olarak üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

Sınırda incelemelerde bulundu

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile hudut güvenliğine yönelik inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Hatay'a geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.