Bakan Albayrak açıkladı: Enflasyonla 81 milyon mücadele edeceğiz

Bakan Albayrak açıkladı: Enflasyonla 81 milyon mücadele edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı açıkladı.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

- Bugün açıklayacağımız programla yatırımcı güvenini ileriye taşıyacağız. Dengelenme süreci başlamıştır. Spekülatif ataklar ağustos ve eylül ayı ile birlikte püskürtülmüştür. 

- Bugün kâr artırma amacıyla yapılacak her girişim, yakın gelecekte daha büyük zararlara neden olacaktır. 

- Göreve geldiğimizden beri politikalarımızın en başına enflasyonla mücadeleyi koyduk. Ancak bu sadece devletin yürütebileceği mücadele değildir. 81 milyonun omuz vereceği bir mücadeledir bu. Bu yüzden bu programı kurgularken ilk günden beri enflasyonla topyekun mücadele adını koymamızın sebebi budur.

- Kamu olarak bizler de bu çerçevede çalıştık. Fiyatlarda oluşan hareketliliğin firmalarımızı zora sokmaması ve işsizliğin artmaması için çalışmalar yaptık. Tüm firmalarımızdan yıl sonuna kadar asgari yüzde 10 indirim yapmaları için mutabakata vardık. 

- İthalata dayalı oluşabilecek cari açık üzerindeki baskıyı azaltacak adımlar attık. Elektriğe ve doğal gaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacak. KDV iadeleriyle ilgili süreçleri çok ciddi oranda hızlandırıp yıl sonuna kadar ödenmeleri için süreci taahhüt ediyoruz. 

- TBB'ye 15 milyon lira altındaki krediler için 24 ay vadeli yapılandırma kararı için teşekkür ediyorum. Bankalarımız da enflasyonla mücadeleye destek verecekleri noktasında bulundular. 

- Enflasyonla topyekun mücadelenin başarıya ulaşması için vatandaşlarımız bu indirim yapan firmalarımızı, logoyu bulunduran firmalarımızı tercih etmeli. Bankalarımız, kamu kurumlarımız, kuruluşlarımız topyekun mücadeleye ben de varım diyerek bu duruşu gösterdiler. 81 milyon Türkiye olarak bu suni süreci de geride bırakacağız.

- Fırsatçılık ve stokçulukla etkin mücadeleye devam edeceğiz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.