Bakan Albayrak'tan 'daralma' açıklaması: Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam

Bakan Albayrak'tan 'daralma' açıklaması: Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 9.9 daralmasını Twitter hesabından değerlendirdi. 

TÜİK'in bugün açıkladığı büyüme istatistiklerine göre, Türkiye yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.9 küçüldü. Türkiye ekonomisi bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 11 daraldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, yüzde 9.9'luk daralmayı,"Dünya ekonomilerini durma noktasına getiren yüzyılın felaketi pandeminin etkilerini 2. çeyrekte hissedeceğimizi biliyorduk. Kötümser tabloların aksine GSYİH oranımız dünya ülkelerine kıyasla iyi bir sonuç verdi. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam, dinamikleri kuvvetli" diye yorumladı. 

Albayrak, paylaşımını şöyle devam ettirdi: "Milli ekonomi hedefleri, İstihdama dayalı üretim, Vatandaşının yanında olan bir ekonomi modeliyle yılı pozitif ayrışarak kapatacağız inşaallah. 2021’e pandeminin izlerini silerek girmekte kararlıyız. İnşaallah ‘V’ çıkışı GSYİH verilerinde de göreceğiz."

Albayrak'ın paylaşımı şu şekilde:

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.