Bakan Bozkır'dan AB'ye 'Terör' Cevabı

Bakan Bozkır'dan AB'ye 'Terör' Cevabı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Strasbourg'da vize muafiyeti konusunda Türkiye'den talep edilen kriterlerle ilgili cevap verdi.

Vize diyaloğu konusunda temaslarda bulunmak üzere Strasbourg'a giden Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakerecei Volkan Bozkır, vize muafiyeti konusunda açıklamalar yaptı. Bozkır, 'Terör konusunu tartışmamız mümkün değil' dedi.

AB'nin vize muafiyetinin sağlanması için Türkiye'den talep edilen son beş kriterden biri olan terörle mücadele yasasındaki 'terör' tanımının değiştirilmesi konusuna açıklık getiren Bozkır, "Terör tanımının tartışılması mümkün değil" dedi. Bozkır, NTV kanalındaki mülakatında, "Türkiye'nin terörle mücadele kanunu aslında Avrupa standartlarındadır. 2002 yılındaki Avrupa Birliği genelgesine atıfta bulunarak bambaşka bir ortama götürülmesi burada gerçekten çok sıkıntılı bir durum ortaya çıkarttı. Bu konu vizenin kaldırılmasının bir unsuru değildir" diye konuştu.

Öte yandan Avrupa Parlamentosu Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komisyonu bugün Türk vatandaşlarına Schengen Bölgesi'ne turistik seyahatlerinde vize serbestisi sağlanması konusunu görüşecek.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.