Bakan Elvan: Rakamlar enflasyon hedefinden uzak olduğumuzu gösteriyor

Bakan Elvan: Rakamlar enflasyon hedefinden uzak olduğumuzu gösteriyor

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ocak ayı enflasyon verilerine yönelik değerlendirmesinde "Rakamlar enflasyon hedefinden uzak olduğumuzu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Elvan, “Hedefe ulaşmak için önlemlerimizden asla taviz vermeyeceğiz. Tüm tarafları içine alan istişare mekanizmalarıyla hareket edeceğiz. Fiyat istikrarı olmadan kaliteli ve sürdürülebilir bir büyüme mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Ocak'ta tüketici fiyatları yıllık yüzde 14,97 artışla, Kasım ve Aralık'ın ardından yine beklenti üzerinde geldi. Tüketici fiyatlarında Ocak'ta aylık artış ise yüzde 1,68 olarak kaydedildi. Ocak ayı üretici fiyatlarındaki yükseliş ivmesinin de devam ettiğini gösterdi. Buna göre üretici fiyat endeksi Ocak'ta yıllık yüzde 26,16 artış kaydetti. Aylık olarak bakıldığında artış oranı ise yüzde 2,66 oldu.

Kaynak: Mepa News, Bloomberg HT

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.