Bakan Fidan Hamas lideri Haniye ile bir araya geldi

Bakan Fidan Hamas lideri Haniye ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Doha'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile bir araya geldiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Bakanımız Hakan Fidan Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Yüksek Düzeyli Stratejik Diyalog Dışişleri Bakanları 6. Toplantısı’na katılmak üzere bulunduğu Doha’da, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi." ifadeleri yer aldı.

Türkiye dünya kamuoyunda Hamas'a verdiği siyasi destekle ön plana çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda Hamas'tan "mücahitler grubu" olarak bahsetmiş ve grubun Gazze'de verdiği direnişle "Anadolu'yu savunduğunu" ifade etmişti.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan dün İstanbul'da gerçekleştirilen Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda "İsrail'e karşı uluslararası her platformu devreye sokacaklarını" ifade etmişti.

Fidan açıklamasın şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, 1 milyardan fazla Müslümanı temsil eden D-8 ülkelerini İstanbul’da bir araya getirdik. Filistin için tarihi bir sorumluluk taşıdığımız bu dönemde, İsrail’in sürdürdüğü katliamın bir an önce durması için uluslararası her platformu devreye sokuyoruz.

İsrail’e diplomatik, siyasi, ekonomik ve hukuki baskı tedbirlerini görüştük. Toplantıda aldığımız somut kararlar, İsrail’i daha da yalnızlaştıracak ve Filistinli kardeşlerimizin özgürlüklerine kavuşmasına katkı sağlayacaktır.

D-8, Filistin’in yanındadır! Filistin davasını bir adalet ve vicdan meselesi görerek dünyanın dört bir köşesinden davetimize icabet eden değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum."

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız devam eden saldırılarında tamamına yakını kadın ve çocuklardan oluşan en az 36.800 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.