Bakan Karaismailoğlu: Kısa mesafelerde bisiklet ve scooter teşvik edilmeli

Bakan Karaismailoğlu: Kısa mesafelerde bisiklet ve scooter teşvik edilmeli

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, araç sahipliği konusunda Türkiye'nin Avrupa ve ABD'nin gerisinde olduğunu söyledi.

21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kısa mesafelerde bisiklet ve scooter kullanımının mutlaka teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan, "En önemlisi, yayalaştırma alanları, yürüme alanları… Özellikle bir buçuk kilometre olan ulaşım ihtiyacını yürüme olarak, bisiklet ve skuter ile karşılanmasını teşvik edici politikaları geliştirmemiz ve uygulamamız lazım" dedi.

Karaismailoğlu, trafikte araç sayısının 26 milyona yaklaştığını, araç sahipliği konusunda Türkiye'nin Avrupa ve ABD'nin gerisinde olduğunu, Türkiye'de bin kişiye 165 araç düşerken AB ülkelerinde bunun ortalama 500 olduğunu belirterek, 2050'ye gelindiğinde bu rakamın artacağını, bunun için şimdiden hazırlıklı olmak için master planları yapmaya devam ettiklerini söyledi.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum