Bakan Koca: Riskli bir tırmanışla karşı karşıyayız

Bakan Koca: Riskli bir tırmanışla karşı karşıyayız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bursa'da yaptığı açıklamada "Salgın Anadolu'da ikinci zirve dönemindedir. Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz" dedi.

Bakan Koca Bursa'da yaptığı açıklamada, "Söyleyeceklerim salgının herhangi şeklinde tırmanışının bütün vatandaşları ilgilendirecek niteliktedir. Bursa'da yaptığımız toplantının muhatabı 5 ve diğer illerimizdir. İstanbul buna dahildir. Salgın Anadolu'da ikinci zirve dönemindedir. Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz." diye konuştu.

Bakan Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

"Bursa'da bir ay öncesine göre günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır. Bilecik'te geçen aya göre 2 kat arttı. Diğer 3 ilde ise %50 oranında vaka artışı görüyoruz."

"Bursa'da yoğun bakım yatak kapasitemize 198 ilave ediyoruz. Balıkesir ilimizde 48 yoğun bakım yatağı daha artırılması için planlarımızı yaptık Bilecik 21 yoğun bakım yatağı daha artırılması için planlarımızı yaptık."

"Salgın Anadolu kentlerinde ikinci zirve dönemindeyken, İstanbul'da mücadelenin önemi artarken günlük hayatımızda mücadelemizi nasıl sürdürmeliyiz? Kontrollü sosyal hayat ile. Dışarıda geçirdiğimiz süreyi asgariye indirmeliyiz."

"Dışarıya çıkmışsak kalabalıktan uzak durmalıyız. salgının bu devresinde asıl ciddi sınavı kalabalığa karşı vereceğiz. Evimiz dışında, iş yerimiz dahil her ortamda maske takalım. Mesafe kuralıyla birbirimizi virüsten kurtaralım."

"Salgın Anadolu'da ikinci zirve dönemine kış henüz gelmeden ulaştı. Anadolu genelindeki ikinci zirve dönemi bugünkü toplantılarda ele aldığımız 5 kentimiz için de geçerlidir. Bu 5 ilimizin halkından şimdiye dek verdikleri desteğin çok daha büyüğünü talep ediyorum."

"Bursa salgın boyunca gördüğü en büyük dönemi görüyor. Bilecik salgında ilk zirveyi 10 Eylül'de yaşamıştı. O güne kıyasla günlük vaka sayısı 2 katına yaklaşmıştır. Dikkat çekici diğer nokta zatürre oranının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olmasıdır."

"Yalova ikinci zirveyi Türkiye geneliyle aynı günlerde yaşıyor. Nisan dönemine göre günlük vaka sayısı %50 arttı. Bu kentte de zatürre oranı Türkiye'ye oranla yüksek."

"Çanakkale'deki %50 oranlı artış ilk zirveye benzerlik gösteriyor." "Balıkesir ilk zirveyi eylül başlarında yaşamıştı. Son 2 haftada %50 artış görüyoruz."

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.