Bakan Kurum İstanbul'daki riskli konut sayısını açıkladı

Bakan Kurum İstanbul'daki riskli konut sayısını açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklamasında İstanbul'da 1,3 milyon riskli ve 230 bin acil değişmesi gereken konut olduğunu söyledi.

Kurum: "İstanbul’da bugün dönüşmesi gereken 1.3 milyon riskli, 230 bin de acilen dönüşmesi gereken konutumuz var ve bugüne kadar 300 bin konutun dönüşümünü sağladık." dedi.

Kurum, Türkiye genelinde bugüne kadar 3 milyon konutun dönüşümünün sağlandığını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, kentsel dönüşümde kira desteğinin 1150 liradan 1500 liraya çıkarılacağı haberini de verdi. Kurum, Eylül ayında yeni bir konut kampanyası başlatacaklarını ve bu kampanya ile konut ve kira bedellerinin daha da düşeceğine inandıklarını belirtti.

Bakan Kurum Esenler'de 2009'da depreme karşı dayanıksız yapı stoğunun yüzde 86 olduğunu söyledi. Bu oranın yüzde 57'ye indiğini söyleyen Kurum, burada inşa edilen konutların yüzde 45'inin Esenler'de ikamet edenler için kullanılacağını belitti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.