Bakan Nebati: Piyasayı şaşırtmak hoşuma gidiyor

Bakan Nebati: Piyasayı şaşırtmak hoşuma gidiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Dolar kurunda görülen artış, kurun 18 liradan inmesinin doğal salınımı. Her şey kontrol altında." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bugün dolar kurunda görülen artış, kurun 18 liradan inmesinin doğal salınımı. Her şey kontrol altında." dedi.

Tarafsız Bölge programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomideki son durumu değerlendirdi. Bakan Nebati, sözlerinin cımbızlanarak sosyal medyada algı operasyonu yapıldığını söyledi.

Dış saldırı yapılacak tüm yolların kapatıldığını öne süren Bakan Nebati, 20 Aralık gecesi de dolara müdahale yapılmadığını kaydetti.

Kur korumalı TL mevduata katılım 59,8 milyar lira

Bakan Nebati, “Kurlar radikal bir düşüşten sonra salınımlarla normale dönecek. Tersine mutlu olduğumuz bir yer. Salınımı görüyoruz, piyasa oyuncularının davranışlarını okuyabiliyoruz. Keyfimiz yerinde. Çünkü çok dar bir piyasada ihtiyaçlarını karşılıyorlar” dedi.

Alınan kararın ardından Türk vatandaşlarının döviz bozdurma yarışına girdiğini söyleyen Nebati, kurun artmasında dış güçlerin değil, küçük yatırımcının etkili olduğunu ve sürecin psikolojik bir harp olduğunu kaydetti. Bakan Nebati, "Dövizi bilerek yükseltmek intihardır, böyle bir şey olmaz" dedi.

"Küçük yatırımcıyı döviz almaya teşvik ettiler" diyen Bakan, zarar edenlerin ilgili kişilere karşı dava açması için çağrı yaptı.

Bakan Nebati, kur korumalı sistemde mevduat sahiplerine verilecek farkın, doların yükselmesi durumunda artacak dış borç nedeniyle vergi mükelleflerine getireceği yükten daha az olacağını söyledi.

Bakan Nebati "(Kur korumalı TL mevduata katılım) Bugün 59,8 milyar lira. Bireysellerin döviz mevduatı 169 milyar dolardan 162 milyar dolara düşmüş durumda," ifadelerini kullandı.

Bireysel emeklilikte devlet katkı payı yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarılacak.

'Piyasayı şaşırtmak hoşuma gidiyor'

Yeni enstrümanların ne olduğu sorusuna cevap vermeyeceğini söyleyen Nebati kararlar alındığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını söyledi. Nebati sürprizler yaparak piyasayı şaşırtmanın hoşuna gittiğini söyledi.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.