Bakan Şimşek enflasyon için tarih verdi

Bakan Şimşek enflasyon için tarih verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun 2024 yılının ortasından itibaren düşmeye başlayacağını söyledi.

Şimşek bugün Twitter hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

"Mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyon Temmuz’da yıllık yüzde 47,8 ile piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti.

Dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecindeyiz. Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak.

Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz.
Politikalarımızın temel amacı orta vadede enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmektir."

TÜİK, yıllık bazda enflasyonun yüzde 47,83'e yükseldiğini, bir grup akademisyenin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG)ise yıllık enflasyonu yüzde 122,88 olarak açıklamıştı.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TMC) Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın üçüncü enflasyon raporu toplantısında "2025 sonrasını istikrar döneminin başlangıcı olarak görüyoruz. Bu dönemde enflasyondaki gerileme hızlanırken, öngörülebilirlik artacaktır." demişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.