Bakan Soylu: Elimizdeki DEAŞ'lıları ülkelerine göndereceğiz

Bakan Soylu: Elimizdeki DEAŞ'lıları ülkelerine göndereceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'deki 'DEAŞ'lıların ülkelerine gönderileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında Avrupa’ya seslenerek “Biz elimizdeki DEAŞ’lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz” ifadelerini kullandı.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- 287 DEAŞ’lı var. Bunlardan bir kısmı kadın, bir kısmı çocuk ama bunların hepsi terörist savaşçı. Geri gönderme merkezlerimizde yabancı terörist savaşçılar var. Bunların hepsiyle ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

- Burada bütün güvenlik ekiplerimiz teyakkuz halindedir. DEAŞ’lılar yakalandıkları zaman adli makamlara intikal ettirilirler. Biz de bunları dönem dönem ülkelerine iade ederiz. Şimdide elimizde bulunanları elbette ülkelerine göndereceğiz.

- Diyorlar ki, bunlar bulundukları yerlerde yargılansınlar. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Hiç üzülmesinler, biz elimizdeki DEAŞ’lıları İster vatandaşlıktan çıkarsınlar, ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.