Bakan Soylu'dan Rabia Naz açıklaması: Bir şey bulamadık

Bakan Soylu'dan Rabia Naz açıklaması: Bir şey bulamadık

Ölümüyle ilgili şüpheler bulunan Rabia Naz Vatan hakkında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'konunun incelendiğini ancak 11 yaşındaki kızın düşerek ölmediğine dair kanıt bulamadıklarını' bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ölümüyle ilgili şüpheler bulunan Rabia Naz Vatan hakkında konuştu. Bir televizyon programına konuk olan Bakan Soylu, konuyu incelediklerini ancak 11 yaşındaki kızın düşerek ölmediğine dair hiçbir kanıt bulamadıklarını söyledi.

Soylu, Rabia Naz'ın ölümünden bir tanıdığı aracılığıyla haberdar olduğunu belirterek, "Birisi bana dedi ki, orada hatırlı bir kişi sayesinde bu çocuk öldü ve bu çocuğun ölümünü orada sizin emniyet teşkilatınız dahil olmak üzere herkes işbirliği yaparak bu çocuğun ölümünü düşme olarak gösterdi." ifadelerini kullandı.

Ardından konuyu araştırmak üzere hem mülkiye müfettişi hem de polis müfettişi görevlendirdiğini açıklayan Soylu kendisinin de babayla defalarca görüştüğüne değindi. Bakan, "Benim araştırma gücüm, polisimin, emniyetimin, kolluk kuvvetlerimin, mülkiye müfettişlerimin araştırma gücü bu kadar ve biz bir şey bulamadık." dedi.

Rabia Naz'ın ölümü cinayet mi, intihar mı?

Giresun'un Eynesil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 11 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı olarak bulunmuş ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Rabia Naz'ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçti. Ancak Vatan ailesi, kızlarının intihar sonucu değil, bir aracın çarpması sonucu öldüğünü savunuyor. Baba Şaban Vatan'a göre ayrıca, kızına çarpan arabanın sahibi belediye başkanının yeğeni.

Ardından hukuki yollara başvuran baba Şaban Vatan'ın mahkeme kararıyla ruh ve sinir hastalıkları hastanesine kaldırılması kararlaştırılmıştı.

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili Meclis araştırması talebinde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.