Bakan Varank: Geliştirdiğimiz ürünlerle savaş konseptleri değişmeye başladı

Bakan Varank: Geliştirdiğimiz ürünlerle savaş konseptleri değişmeye başladı

Kale Ar-Ge tarafından geliştirilen Mili Turbojet Motoru'nu test eden Bakan Varank, "Kendi geliştirdiğimiz ürünlerle adeta savaş konseptleri değişmeye başladı" dedi.

Kale Ar-Ge tarafından geliştirilen Mili Turbojet Motoru'nu test eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Kendi geliştirdiğimiz ürünlerle adeta savaş konseptleri değişmeye başladı" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Kale Havacılık ve Kale Ar-Ge'nin Tuzla'daki tesislerinde geliştirdikleri projeleri inceleyerek burada geliştirilen yerli füze motorunun testini yaptı.

Varank, "Kale Grubu sanayide göz bebeği firmalarımızdan bir tanesi. Aynı zamanda savunma ve havacılık sanayisinde de oldukça güçlü bir firmamız." dedi.

"Başarılarımızı dünya medyası ve ülkeler konuşuyor"

Bakan Varank, milli turbo jet motorun kısa süre içinde seri üretime hazır hale geleceğini ifade ederken, genç mühendisler ile Kale Grubu Başkan Yardımcısı ce Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay'a emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Varank, "Savunma sanayisinde son dönemde elde ettiğimiz başarıları dünya medyası ve ülkeler konuşuyor. Bu kendi geliştirdiğimiz ürünlerle adeta savaş konseptleri değişmeye başladı. Tabii Kale'nin burada geliştirdiği ve inşallah yakın zamanda teslim edeceği bu motorlarla da ülkemizde çok büyük bir açığı kapatmış olacağız. Bİliyorsunuz Türkiye'ye gizli-açık ambargolar uygulanıyor. Bu manada da ambargoları yenecek bir ürünü bugün burada test etmiş olduk. Gerçekten gururluyuz" dedi.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.