"Bakan yardımcısı Trump'ı koltuğundan etmek istedi" iddiası

"Bakan yardımcısı Trump'ı koltuğundan etmek istedi" iddiası

ABD Adalet Bakanı Yardımcısı Rod Rosenstein'ın Donald Trump'ı koltuğundan etmek için konuşmalarını gizlice kaydetmek istediği öne sürüldü.

New York Times (NY Times) gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz sene FBI Direktörü James Comey'nin işten uzaklaştırılmasından sonra Rosenstein, Trump'ı koltuğundan indirme planları yaptı.

Bu dönemde sadece iki haftadır görevde olan Rosenstein, hazırladığı raporla Comey'nin işten atılmasında önemli bir rol oynamıştı. Olayın ardından çevresinden baskı gören bakan yardımcısının diğer Beyaz Saray çalışanlarıyla beraber Amerikan Başkanına karşı plan kurduğu iddia edildi.

Habere göre Rosenstein, FBI Direktörlüğü için Trump ile mülakata girenlere, aralarındaki konuşmaları gizlice kaydetmelerini de teklif etti. NY Times, iddiaları yine söz konusu dönemde vekaleten FBI direktörlüğü yapan Andrew McCabe'in notlarına dayandırdı.

Bu kayıtları daha sonra Adalet Bakanı Jeff Sessions'a sunmayı planlayan Rosenstein'ın, anayasada başkanın görevden alınmasını ve yerine yardımcısının gelmesini öngören 25. ek maddeyi uygulamaya sokmaya çalışacağı öne sürüldü. Bakan yardımcısının bu yönde daha sonra adım atmadığı da belirtildi.

Rosenstein iddiaları yalanladı

Haberin asılsız olduğunu söyleyen Rosenstein, kendi temasları sırasında Başkan Trump'ın görevden indirilmesini gerektirecek bir durum görmediğini söyledi.

Diğer yandan, McCabe ile konuştukları sırada toplantı odasında bulunan iki kişi, Rosenstein'ın "Ne yapmamı istiyorsun Andy, gizlice kayıt yapmamı mı?" dediğini, ancak bunu sarkastik bir şekilde ifade ettiğini söyledi. Yine odada olan başka bir görgü tanığı ise bakan yardımcısının sorusunda ciddi olduğunu dile getirdi.

Cuma akşamı ara seçim kampanyaları kapsamında konuşan Donald Trump ise tartışmalara isim vermeden değindi. Trump, "Uzun süredir gelen kötü bir koku var, ondan da kurtulacağız." dedi.

Bakan yardımcısı aynı zamanda, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale etmiş olabileceği iddialarını inceleyen Mueller Komisyonu'ndan sorumlu kişi. Rosenstein'ın görevden uzaklaştırılmasının ne tarz sonuçlar doğuracağı da ülkede tartışma konusu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.