Bakan Yerlikaya gözaltına alınan 'Mossad casusları' ile ilgili detayları açıkladı

Bakan Yerlikaya gözaltına alınan 'Mossad casusları' ile ilgili detayları açıkladı

İsrail istihbaratıyla bağlantılı oldukları öne sürülen kişilere yönelik operasyon geçtiğimiz hafta açıklanmıştı.

İçişleri Bakanı, İsrail istihbaratıyla işbirliği yaptıkları gerekçesiyle Türkiye'de tutuklanan şüphelilerin Türk şirketleri hakkında casusluk yaptıklarını ve başka ülkelerde de faaliyet gösterdiklerini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada iki şüphelinin gözaltında tutulduğunu, diğer altı şüphelinin ise serbest bırakıldığını duyurdu.

Yerlikaya'nın açıklamasına göre şüpheliler Mossad mensuplarıyla görüşmelerde bulundu, Türk adli ve güvenlik makamları da bunu tespit etti.

Türk istihbarat kaynaklarına atıfta bulunan yerel medyaya göre şüphelilerden biri Gürcistan, Almanya, Türkiye ve diğer Orta Doğu ülkelerinde casusluk faaliyetlerinde bulundu.

Şüphelilerin taksi ve kamyonlar için resmi belgelerin yanı sıra çeşitli Orta Doğu ülkelerinde ticari kara taşımacılığı seyahatleri için özel izinler aldıkları bildirildi.

Gözaltılar geçen hafta açıklanmıştı.

Yerlikaya geçen hafta şunları söyledi "Milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan casusluk faaliyetlerinin ülkemiz sınırları içerisinde gerçekleşmesine asla izin vermeyeceğiz."

Ocak ayından bu yana Türkiye'de aralarında özel dedektiflerin de bulunduğu onlarca kişi, çoğu Türkiye'de yaşayan Filistinliler olmak üzere İsrail adına casusluk yaptıkları şüphesiyle gözaltına alındı.

Türkiye ve İsrail, yıllar süren gerginliğin ardından 2022 yılında yeniden büyükelçi atayarak ilişkilerini normalleştirmişti.

Ancak bu ilişkiler İsrail'in altı ay önce Gazze'ye başlattığı savaşın ardından hızla geriledi.

Aralık ayında İsrail'in güvenlik teşkilatı Şin Bet'in başkanı, örgütünün Lübnan, Türkiye ve Katar da dahil olmak üzere her yerde Hamas üyelerini hedef almaya hazır olduğunu söyledi.

Kısa bir süre sonra Hamas'ın askeri komutanlarından Salih el Aruri Ocak ayında Beyrut'un güneyinde düzenlenen bir hava saldırısında hayatını kaybetti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Türk topraklarında Hamas yetkililerine saldırma tehdidini sürdürmesi halinde İsrail'i "ciddi sonuçları" olacağı konusunda uyardı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.