Bakanlara 'Sedat Peker' soruları yönelten AA muhabiri kovuldu

Bakanlara 'Sedat Peker' soruları yönelten AA muhabiri kovuldu

Anadolu Ajansı, Mustafa Varank ve Tarım ve Bekir Pakdemirli'ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında soru soran muhabirinin iş akdini fesh ettiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında soru soran muhabirinin iş akdini fesh ettiğini açıkladı.

AA'dan yapılan açıklamada, "Bir basın toplantısında muhabir kriterleri ile basın-meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak şekilde soru soran ve bu sırada kendi sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak bu siyasal propaganda eylemini icra eden Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan'ın iş akdi fesh edilmiştir" denildi.

AA muhabiri bakanlara hangi soruyu sordu?

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in sosyal medya hesaplarından içişleri Bakanı Soylu ve eski içişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı hedef alan açıklamaları hakkında hükümetin ne gibi bir tepki vereceğini soran muhabir, "Burada narkobürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası alanda zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan, milletin teveccühünü kazanan Ak Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Buna ilişkin, çarşıda, pazarda, metrobüste herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli Bakanımıza da sorum: Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama, savunma yaptı mı? Savunması sizi tatmin etti mi? Sayın Bakanım 3 yaşındaki çocuğumun yüzüne bakarken ben bu maskeli balodan utanıyorum, sizin çocuklarınız yok mu?" ifadelerini kullandı.

Varank: Sen şov yapmak istemişsin

Soruyu yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti'nin illegalite ve bir kanunsuz yapıyla ilişkisinin olmasının "mümkün olmadığını" söyledi ve terör organları ile 19 yıldır mücadele eden partisinin "iktidarını sağlamlaştırdığını" ifade etti. Muhabire "Sen şov yapmak istemişsin" diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı, "Ben sana cevabını vereyim. AK Parti iktidarının en önemli özelliği, Türkiye’de her türlü illegal yapıyla, her türlü çeteyle mücadele ederek 19 yılda iktidarını sağlamlaştırmasıdır" ifadelerini kullandı.

Sedat Peker'den 'gözle görülmeyen ordular' mesajı

Youtube ve sosyal medya hesaplarından yayınladığı videolarla gündeme oturan Sedat Peker de AA muhabirinin işine son verilmesine tepki gösterdi.

Peker, konuyla ilgili paylaştığı twitinde "Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır ve onlar tam zamanında yetişirler" dedi.

Hakkında kırmızı bülten talep edilen Peker yayınladığı videolarda eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bazı kurumlarla ilgili ciddi iddialarda bulunuyor.

Altun: Her kim devletimizin ciddiyetine halel getirmeyi amaçlarsa bedelini öder

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da muhabirin AA tarafından işine son verilmesinin ardından yaptığı açıklamada "Terörün, suç örgütlerinin diliyle milli iradenin temsilcisi olan hükümetimizi küçük düşürücü eylemlere girişenler Anadolu Ajansı çatısı altında barınamaz" dedi.

Sosyal medya hesabından son gelişmelere tepki gösteren İletişim Başkanı, "Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir devlettir. Her kim devletimizin ciddiyetine halel getirmeyi amaçlarsa bedelini öder. Terörün, suç örgütlerinin diliyle milli iradenin temsilcisi olan hükümetimizi küçük düşürücü eylemlere girişenler Anadolu Ajansı çatısı altında barınamaz. Yeni bir oyun sahneleniyor. Kirli bir oyun bu. Bir o kadar da ucuz. Adice bir kumpas. Bu kumpasın içinde yer alan tüm iç ve dış unsurların adalet önünde hesap vermesi için çalışacağız. Türkiye, o eski Türkiye değil artık" ifadelerini kullandı.

"Terör örgütüne üye olup olmadığı araştırılacak"

Kaynak: Euronews, Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.