Bangladeş sınırına ilk kez bir günde 11 bin Arakanlı akın etti

Bangladeş sınırına ilk kez bir günde 11 bin Arakanlı akın etti

Salı sabahı yaklaşık 10 bin Arakanlı Müslümanın daha Bangladeş sınırına geldiği açıklandı.

Birleşmiş Milletler salı sabahı yaklaşık 10 bin Arakanlı Müslümanın daha şiddet olayları ve açlık tehlikesi sebebiyle Bangladeş sınırına akın ettiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü de kamplardaki aşırı nüfus artışından dolayı kolera gibi hastalıkların giderek tehlikeli boyutlara vardığını belirterek aşı kampanyası başlattı. Bazı hastaların tedavi edilmemesi durumunda 36 saat içinde ölebileceği belirtiliyor.

BM Mültecilerden Sorumlu Yüksek Komisyon Sözcüsü Adrian Edwards yaptığı basın açıklamasında “İnsan göçü sürdüğü müddetçe alarm durumunda olmaya devam edeceğiz. Bu krizin yaşandığı altı haftadan beri ilk kez sınırı bir günde 11 bin kişi geçti. Bu çok büyük bir artış. Bu insanlara yardım etmeye çalışacağız ve yardım seviyesini en üst seviyede tutmaya da gayret ediyoruz. Yeni gelecek diğer sığınmacılar için de hazırlıklı olacağız. yeni gelenler arasında yaralılar ve travma yaşayanlar var” diye konuştu.

Bangladeş‘teki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı 500 bini geçmiş durumda.

Hastalıkların yanı sıra binlerce çocuk ailelerinin ya da akrabalarının öldürülmesinden dolayı travma yaşıyor. Balukhali Kampı’nda bulunan ve terapi gören çocukların yaptıkları resimler, Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı şiddeti gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.