Bangladeşli El Kaide mensuplarının Afganistan'da çatışma görüntüleri yayınlandı

Bangladeşli El Kaide mensuplarının Afganistan'da çatışma görüntüleri yayınlandı

Bangladeş asıllı El Kaide mensuplarının Afganistan'da Kabil hükümeti ve ABD güçleriyle girdiği çatışmalara dair bir video yayınlandı.

Afganistan'da faaliyet gösteren Bangladeş asıllı El Kaide mensuplarının görüntüleri ilk defa yayınlandı.

12 dakikadan uzun süren video Bengal dilinde yayınlandı, videoda saldırılara hazırlık ve saldırı görüntüleri yer aldı.

Görüntülerde yaklaşık on kişiden oluşan bir grubun, yüksekçe bir mevkiden daha alçak seviyede yer alan bir bölgeyi hedef almaya hazırlandığı görülüyor. Hedef alınan tesisin ABD ve Kabil hükümeti birliklerini barındırdığı belirtiliyor.

Hedefe yönelik saldırının gerçekleşmesinin ardından yaşanan küçük çaplı çatışma, havalanan savaş uçakları ve grubun bölgeden zarar görmeden ayrılması da videoda kendine yer buluyor.

Video El Kaide'nin resmi medya kollarının değil, en Nasr medya isimli bir kaynağın imzasını taşıyor. En Nasr'ın Hint Altkıtası el Kaidesi ile bağlantılı olduğu öne sürülüyor.

Taliban kontrolündeki bölgelerde özellikle karakol ve askeri üslere saldırılar düzenleyen çok sayıda yabancı savaşçı grubu daha önce de birçok video yayınlamış ve saldırı görüntülerine yer vermişti.

 Batılı uzmanlar da El Kaide'ye bağlı Asya kökenli yabancı savaşçıların bölgede faaliyetini artırdığını dile getiriyor. Bu isimlere göre Bangladeş, Hindistan ve Pakistan kökenli çok sayıda yabancı savaşçı bölgede aktif.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.