Bangladeş'ten Myanmar'a: Arakanlı Müslümanları geri alın

Bangladeş'ten Myanmar'a: Arakanlı Müslümanları geri alın

Bangladeş yönetimi, Myanmar'ın Arakan'da ordu ve fanatik Budistlerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanları geri almasını istedi.

Bangladeş Dışişleri Bakanı Mahmud Ali, düzenlediği basın toplantısında, yıllardır Arakanlı Müslümanlara yönelik etnik temizlik uygulayan Myanmar'a Bangladeş'teki Arakanlı Müslüman sığınmacıları geri almayı önerdiğini söyledi. 

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan'da sivillere düzenlediği saldırılarda 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Bölgeye giriş çıkışlara izin verilmemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Arakanlı Müslümanların kaldığı sığınmacı kamplarını ziyaret eden Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina,  insanlık dışı durumla ilgili Myanmar'ı acilen görüşmeye davet etti.

Mesajının çok açık olduğunu, söyleyen Hasina, "Bu insanlar masum insanlar. Eziyet çekiyorlar. Bu insanlar Myanmar’a ait. Onların Myanmar vatandaşı olduğunu nasıl inkar edebilirler?" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.