Bangladeş'ten Myanmar'a teklif: Arakan Müslümanlarına karşı ortak operasyon yapalım

Bangladeş'ten Myanmar'a teklif: Arakan Müslümanlarına karşı ortak operasyon yapalım

Bangladeş hükümetinin Myanmar'a, Arakan'da Müslümanlara karşı düzenlediği saldırılara yarımcı olma teklifinde bulunduğu aktarıldı.

Bangladeş, Myanmar'daki "silahlı gruplara" karşı ortak operasyon teklifini Myanmar'a iletti.

Bangladeş merkezli haber kaynaklarına göre Bangladeş Savunma Bakanlığı, Myanmar'ın Dakka'daki fiili elçisine Pazartesi günü söz konusu teklifte bulundu. Savunma Bakanlığı'nın bir yetkilisi, bunun tamamen yeni bir teklif olduğunu söyledi ve ekledi: "Myanmar'ın güvenlik meselelerinden kurtulmasına yönelik ilgimizi gösterdik."

Büyükelçiye iletilen yazılı teklifte Bangladeş'in Myanmar'a iki ülke sınırında ortak askeri operasyonlar düzenleme önerisinin bulunduğu belirtildi.

Myanmar'ın bölgedeki Müslümanlara yönelik katliamları devam ederken Bangladeş'in bu teklifinin, bölgeden kaçarak Bangladeş sınırına yönelen Müslüman Arakanlıları güç durumda bırakacağı düşünülüyor. Bangladeş hükümeti geçtiğimiz yılın Ağustos ayında benzer bir teklif yapmıştı.

Budist çeteler ve Myanmar ordusunun bölgede Müslümanlara karşı saldırıları tüm hızıyla sürüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.