Barış Pınarı bölgesi Rasulayn'da bombalı saldırı

Barış Pınarı bölgesi Rasulayn'da bombalı saldırı

Barış Pınarı Harekatı bölgesi Rasulayn'da düzenlenen bombalı saldırıda sivillerden ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Bölge kaynaklarından dinilen bilgilere göre bugün sabah saatlerinde Suriye'nin kuzeyinde Haseke iline bağlı, Türkiye'nin kontrolünde bulunan Rasulayn bölgesinde bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Motosiklet üzerine yerleştirilmiş bomba düzeneğinin uzaktan infilak ettirilmesiyle gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda ilk belirlemelere göre 8 sivil yaşamını yitirdi, 20'ye yakın sivil de yaralandı.

Ölü sayısın 8'e yükseldi

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Rasulayn'da bir pazar yerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda ilk dakikalarda 5 olarak açıklanan ölü sayısı 8'e yükseldi. Yaralı sayısının ise 20'ye yaklaştığı belirtildi.

Ölenlerin arasında çocukların da olduğu ifade ediliyor.

YPG/PKK'dan Rasulayn'da sivillere yönelik bombalı araç saldırısıYPG/PKK'dan Rasulayn'da sivillere yönelik bombalı araç saldırısı

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan mesajda, "Terör örgütü PKK/YPG, Barış Pınarı bölgesindeki huzur ve güven ortamına kastetmek için yine masum sivilleri hedef aldı. İnsanlık düşmanı teröristler Rasulayn merkezdeki bir pazar yerinde tuzakladıkları EYP’yi patlatarak 5 masum sivili katletti, 12 sivili de yaraladı." ifadeleri kullanıldı.

Rasulayn kent merkezi, Türkiye'nin 9 Ekim 2019'da başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında, 12 Ekim 2019'da Tür Silahlı Kuvvetleri ve desteklenen muhaliflerce, ABD'nin desteklediği YPG güçlerinden geri alınmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.