"Barzani, İngiliz'i tanır Türk'ü tanımaz"

"Barzani, İngiliz'i tanır Türk'ü tanımaz"

Bayram namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli, Irak'ta yapılacak referanduma ilişkin konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "(Irak'taki referandum tartışmaları) Barzani inatçı bir üslup kullanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nden büyük destek aldığı anlayışıyla cesaretli olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Ama Barzani İngiliz'i tanır, Amerika'yı tanır, Türk'ü tanımaz, Türk devletini bilmez. Yarın nasıl bir tokat yiyeceğini de tokatı yedikten sonra anlar ama iş işten geçmiş olur" dedi

Dünya üzerinde 57 Müslüman ülkenin olduğuna, bu ülkelerin nüfusunun 1,5 milyarı, yüz ölçümünün ise 24 milyon kilometrekareyi bulduğuna dikkati çeken Bahçeli, şunları kaydetti:

"Böyle bir toplum, iki özellik taşımaktadır. Bunlar biri genç nüfusu bulunan yer altı kaynakları çok güçlü ülkeler, diğeri ise acı, ızdırap ve istikrarsızlığın hakim olduğu ülkeler. Bütün bunları toplayabilmek bir önder ülkenin varlığına bağlıdır. Bu ülke Türkiye olmalıdır. Türkiye, arkasındaki Müslüman ülkelerin desteğiyle ağırlığını koyarak sorunların çözümünde önerici ve takip edici olmalı. Emperyal güçleri ikna edici olmalı. İslam ülkelerindeki kargaşaya son verecek bir çabayı ortaya koymalıdır. Bu anlayışla bayramı idrak etmeliyiz. İnşallah önümüzdeki günlerde bütün ülke yöneticileri, siyasi partiler, aralarındaki husumetlere son vererek birlikte hareket ederek, ayrımcı değil kaynaştırıcı olarak ülkenin ve İslam dünyasının özellikle de Türk Cumhuriyetlerini de içerisine alan bir anlayışla Suriye'ye, Irak'a ve Türkmenlerin yaşadığı alanlarda her türlü politikaların üretilmesine destek olmalarında yarar var."

"KERKÜK'TE YAŞAYAN SOYDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Bahçeli, Irak'taki referandum tartışmalarıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, "Referandum çok yanlış bir tavır olabilir. Barzani inatçı bir üslup kullanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nden büyük destek aldığı anlayışıyla cesaretli olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Ama Barzani İngiliz'i tanır, Amerika'yı tanır, Türk'ü tanımaz, Türk devletini bilmez. Yarın nasıl bir tokat yiyeceğini de tokadı yedikten sonra anlar ama iş işten geçmiş olur." değerlendirmesinde bulundu.

Referanduma Kerkük'ün dahil edilmesi konusunda da Bahçeli, şunları söyledi:

"Bu kararı, bizim Türkmenler ile orada yaşayan Araplar kabul etmemektedir. 'Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır' diye eskiden beri söylemlerimiz vardır. 80 milyon olarak Kerkük'te yaşayan soydaşlarımızın yanındayız. Telafer bugün tamamen Türklerin yaşadığı bir bölge olarak kurtarılmıştır. Orada artık Türkiye elden gelen desteği vermek suretiyle Telafer'in yeniden imarını sağlamalı ve Türkmenlerin sağa sola dağılmış hallerini görerek orada tekrar bulunmalarını gerçekleştirmelidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.