Başakşehir'de gözaltına alınan Mısırlı kadın muhalif Sisi rejimine iade edilebilir

Başakşehir'de gözaltına alınan Mısırlı kadın muhalif Sisi rejimine iade edilebilir

Mısır'da İhvan (Müslüman Kardeşler) Medya Davası'nda yargılanan Ghada Naguib'in İstanbul Başakşehir'deki evinden gözaltına alındığı belirtildi.

Mısır'da İhvan (Müslüman Kardeşler) Medya Davası olarak bilinen 2017 tarihli davada hakkında gıyaben beş yıl hapis cezası verilen ve 2015'in sonlarında Mısır'ı terk ederek Türkiye'ye gelen Ghada Naguib'in, geçen Pazartesi günü İstanbul Başakşehir'deki evinden gözaltına alındığı belirtildi.

T24'ün Middle East Eye'dan aktardığı habere göre; suçlamalar bildirilmeden gözaltına alınan Naguib'in evine baskın düzenlendi. Naguib'in oğlu Yusuf Hişam, gözaltına aracında annesinin başörtüsünün çıkarıldığını öne sürdü.

Oğlu Hişam, Naguib'in Pazartesi gece yarısından sonra Malatya'daki geri gönderme merkezine gönderildiğini söyledi. 

Mısır'a iade edilmekle karşı karşıya olan Naguib, ailesine açlık grevine başladığını iletti. 

Naguib, 2020'de Mısır vatandaşlığından çıkarılmıştı. 

Oğlu Yusuf Hişam: Son iki yıldır tehdit ediliyordu

Hişam, Middle East Eye'a yaptığı açıklamada, annesinin neden gözaltına alındığını bilmediğini ancak ailesinin son iki yıldır Türk yetkililer tarafından tehdit edildiğini ve bunun Ankara ile Kahire arasındaki ilişkilerin düzeldiği döneme denk geldiğini savundu. Hişam, "Mısır ve Türk hükümetleri birlikte görüşmeler yapmaya başladığından beri anneme sosyal medyada yazmayı bırakması için birçok tehdit geldi" dedi. Bu tehditlerin bazen telefon görüşmeleri yoluyla, bazen de istihbarat yetkilileriyle yapılan yüz yüze görüşmelerde olduğunu ileri sürdü. 

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum