Başbakan Yıldırım: Türkiye yüzde 11.1 büyüyerek dünyada bir numara oldu

Başbakan Yıldırım: Türkiye yüzde 11.1 büyüyerek dünyada bir numara oldu

Başbakan Yıldırım, "Küresel piyasalarda dalgalanmaların devam etmesine rağmen Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 büyüyerek dünyada bir numara oldu." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Uluslararası Denizcilik Zirvesi açılış oturumundaki konuşmasında, Uluslararası Denizcilik Örgütünün (IMO) 70'inci kuruluş yıl dönümünde zirvenin İstanbul'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, mezunu olmaktan gurur duyduğu Dünya Denizcilik Üniversitesinin yönetim kurulu toplantısının da bugün yapılacağını dile getirdi.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer ulaşamazsanız, erişemezseniz, o yer sizin değildir. Ulaşıma, altyapıya yapılan yatırım sonuçta Türkiye'nin 3 kat büyümesinin arkasındaki gerçek sebeptir. 2002'den 2016'ya kadar Türkiye, milli gelirini yaklaşık 3 kat büyüttü. Geçen yıl dünyada birçok belirsizlik olmasına, küresel piyasalarda dalgalanmalar devam etmesine rağmen Türkiye, üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüyerek dünyada bir numara oldu. 2017 toplamında büyümemiz yüzde 7'nin üzerinde gerçekleşecek, muhtemelen yüzde 7,3. Bu oranla da yine büyümede dünyada bir numara olacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.