Başkent Ankara'da Suriyeli sığınmacılara yönelik sistematik saldırı

Başkent Ankara'da Suriyeli sığınmacılara yönelik sistematik saldırı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşayan Suriyeli sığınmacılar, dün gece saatlerinde bazı grupların sistematik saldırılarına hedef oldu.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşayan Suriyeli sığınmacılar, dün gece saatlerinde bazı grupların sistematik saldırılarına hedef oldu.

Saldırılarda bölgedeki polisler ve polis araçları da hedef alındı.

Olaylar nasıl başladı?

Olaylar, bölgede 18 yaşında bir gencin yaşamını yitirdiği kavga sonrasında başladı.

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada yaralanan iki kişi yaralanırken, yaralılardan Emirhan Yalçın (18) kurtarılamayarak vefat etti.

Gözaltına alınan yabancı uyruklu Y.A. ile A.M.A. "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı.

Suriyeli sığınmacıların evlerine saldırdılar

Kavga sonrasında mahallede toplanan gruplar, Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı bölgelere giderek, bu kişilere ait ev, iş yeri ve araçlarına saldırdı.

Saldırılar gece saatleri boyunca devam etti.

Mahalleye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Ancak polislerin de yer yer saldırılara maruz kaldıkları görüldü.

Bölgedeki Suriyeli sığınmacıların büyük bir bölümü polis tarafından otobüslerle tahliye edildi. Mahalleyi terk etmek zorunda kalan sığınmacılardan biri, Evrensel'e yaptığı açıklamada "Ne yapalım abla çıktık evden apar topar. İşten izin aldım, ne yapalım. Her yeri kırıyorlar. Bir insan yanlış yapmış ama hepimize olan oldu. Çok insanlar çıktı, ama ablamlar orada kaldı, ne yapalım" ifadelerini kullandı.

Bir çocuk yaralandı

Saldırılar neticesinde Suriyeli bir çocuğun, dışarıdan atılan ve camı kırarak evin içerisine giren bir taş sebebiyle başından yaralandığı belirtildi.

Sosyal medyadaki açıklamalar ve siyasilerin söylemleri gerilimi artırdı

Birçok sosyal medya kullanıcısının Suriyeli sığınmacılara yönelik nefret söylemleri ve şiddet olaylarını desteklemesi, bölgede gerilimi artıran bir diğer etken oldu.

Türkiye'de uzun süredir Suriyeli sığınmacılara yönelik nefret ve şiddet uygulama söylemlerinde artış yaşandığı dikkat çekiyordu.

Öte yandan, birçok siyasinin de olayları kışkırtacak ifadeler kullandığı, olayların yatışması yerine daha da şiddetlenmesine sebep oldukları göze çarptı.

Valilikten açıklama

Ankara Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provakatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur" ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.