Başkent Kabil'de üç saat içinde 4 patlama

Başkent Kabil'de üç saat içinde 4 patlama

Afganistan'ın başkenti Kabil'de üç saat içinde 4 patlamanın meydana geldiği bildirildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in farklı bölgelerinde üç saat içinde 4 patlamanın meydana geldiği bildirildi.

Başkent Kabil, hafta sonunun ilk gününe şehrin farklı bölgelerinden 4 patlamayla uyandı. 

Kabil polis kaynaklarının aktardığı bilgiye göre ilk patlama sabah 07.00 sularında (yerel saat ile) 8'inci bölgedeki Chaman-e Hozoori bölgesinde meydana geldi. Mıknatıslı el yapımı patlayıcının neden olduğu olayda can kaybı yaşanmadığı ifade edildi.

İkinci patlama ise 07.05'te Kabil'in batısında meydana geldi üst düzey bir ismi taşıyan aracın altına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği saldırıda, polis kaynaklarına göre 2 polis yaralandı.

Üçüncü patlama kentin doğusundaki Deh Sabz bölgesinde meydana geldi. Yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildiğini belirten polis kaynakları, güvenlik güçlerinden 3 kişinin saldırıda yaralandığını belirtti.

Üç saat içinde gerçekleşen dördüncü patlama ise başkentin batısındaki Deh Bori bölgesinde meydana geldi. Sabah 09.05 sularında meydana gelen patlamada bir polis aracı hedef alındı. Patlama sonucu iki polisin öldüğü, bir sivilin de yaralandığı belirtildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de son günlerde yaşanan saldırılarda ciddi artış yaşanıyor. ABD tarafından desteklenen Kabil hükümetine bağlı güvenlik güçleri ve istihbarat servisleri saldırıları önleyemezken, olayların ardından yürütülen soruşturmalarda saldırılarla ilgisi olduğu iddia edilen çok sayıda kişi gözaltına alınıyor.

Kaynak: Mepa News

Afganistan'ın başkenti Kabil'de üç saat içinde 4 patlamanın meydana geldiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.