Başkent Şam'da rejimin istihbarat subaylarına saldırı

Başkent Şam'da rejimin istihbarat subaylarına saldırı

Başkent Şam'ın doğusundaki Dumeyr'de rejime bağlı istihbarat subaylarına pusu saldırısı gerçekleştirildi.

Suriyeli muhaliflere yakın kaynaklar, dün başkent Şam'ın doğu kırsalındaki Dumeyr yerleşiminin yakınlarında üst düzey Esed rejimi subaylarına yönelik bir pusu saldırısı gerçekleştiğini ifade etti.

Muhaliflere yakın kaynakların, Esed rejimi destekçisi sosyal medya sayfalarına dayandırdığı habere göre, Esed rejimine bağlı korgeneral Nedim Esad ve bir grup istihbarat subayı saldırıda öldürüldü. Rejim bağlantılı bir Facebook sayfası, saldırıyı IŞİD unsurlarının gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Bir süre sonra IŞİD saldırıyı üstlendi. Yapılan açıklamaya göre Şam'ın doğu bölgesindeki Tel Dekva'nın kuzey kesiminde yapılan saldırıda en az 3 subay öldürüldü.

Saldırının gerçekleştiği bölge yaklaşık olarak şu şekilde:

Esed rejimi yanlısı diğer sayfalar saldırıda yarbay Süleyman İsmail ve binbaşı Asım'ın da öldürdüğünü belirtti ve bu iki ismin fotoğraflarını paylaştı. İki subayın Şam'da yer alan hava istihbarat bünyesinde hizmet ettiği ifade edildi.

Saldırıda ölen rejim unsurlarına dair paylaşılan fotoğraflar şu şekilde:

Esed rejimi, Rusya ve İran Şam'ın Doğu bölgesindeki Guta'yı geçtiğimiz aylarda düzenlediği ağır saldırılar ve sivil katliamları neticesinde ele geçirmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.