Batı Afrika ülkesi Senegal, Mali sınırına askeri üs kuruyor

Batı Afrika ülkesi Senegal, Mali sınırına askeri üs kuruyor

Senegal'in, cihat yanlısı grupların etkin olduğu Mali sınırı yakınlarına askeri üs kuracağı bildirildi.

Batı Afrika ülkesi Senegal, cihat yanlısı grupların aktif olarak faaliyet gösterdiği Mali sınırına yeni bir askeri üs kuracağını açıkladı.

Senegal Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Mali sınırındaki "askeri tehditleri ve kaçakçılık faaliyetlerini önleme amacıyla", sınır hattı yakınlarında yeni bir askeri üs inşa edilecek.

Askeri üs ülkenin doğu kesiminde, başkent Dakar'a yaklaşık 600 kilometre mesafede bulunan Goudiri bölgesine inşa edilecek.

Mali, 2012 yılından bu yana cihat yanlısı grupların aktif bir şekilde faaliyet gösterdiği bir ülke. Mali'deki gruplar, son yıllarda bu ülkeye komşu olan diğer ülkelere de faaliyetlerini yayma politikası izliyor.

Bu kapsamda Burkina Faso, Nijer, Fildişi Sahili gibi ülkelerde cihat yanlısı grupların etkinliği ve saldırıları artış gösteriyor.

Mali'de cihat yanlısı gruplarla savaşan Fransa ve Birleşmiş Milletler öncülüğündeki askeri güçlere katılım sağlayan Senegal, Mali ile 489 kilometrelik bir sınır hattına sahip.

Bölgede cihat yanlısı gruplara karşı savaşa katılması Senegal'i de Batı Afrika'da yaşanan savaşın önemli bir parçası kılıyor. Bu paralelde Senegal'in bu grupların uzun vadeli hedefleri arasında yer alabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.