Batı Afrika'da savaş çanları: ECOWAS'tan Nijer'e tehdit

Batı Afrika'da savaş çanları: ECOWAS'tan Nijer'e tehdit

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu, Nijer'deki darbeyi gerçekleştiren cuntayı tehdit etti.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Nijer'deki darbecilerin devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'u göreve iade etme ve demokratik rejimi yeniden tesis etme çağrılarına kulak asmaması halinde "güç kullanma yoluna" gidebileceğini ifade etti.

ECOWAS, Pazar günü Nijerya'nın başkenti Abuja'da yapılan bir toplantı sonrasında yayınladığı bildiride "ECOWAS'ın taleplerinin bir hafta içinde karşılanmaması halinde, Nijer Cumhuriyeti'nde anayasal düzeni yeniden tesis etmek için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Bu amaçla ECOWAS'ın genelkurmay başkanları derhal bir araya gelecektir." ifadelerine yer verdi.

ECOWAS'ın bölgede ABD ve Fransa başta olmak üzere Batılı güçlerin etkisinin ortadan kalkmaması amacıyla askeri müdahalede bulunabileceği iddia ediliyor.

General Omar Tiani darbenin ardından kendisini ülkenin yeni lideri ilan etmişti.

Darbeyi gerçekleştiren cunta; Afrika Birliği, ECOWAS, ABD ve Fransa'dan gelen Bazum'un serbest bırakılması ve askerlerin kışlasına dönmesi çağrılarını reddediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.