Batı ile İran arasında nükleer müzakereler gelecek ay başlıyor

Batı ile İran arasında nükleer müzakereler gelecek ay başlıyor

İran ve AB arasında Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) konulu Viyana Müzakerin Kasım ayında başlaması yönünde anlaşmaya varıldı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Enrique Mora, Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) konulu Viyana Müzakerin Kasım ayında başlaması yönünde anlaşmaya vardılar.

Brüksel’de bulunan Bakıri, Mora ile görüşmede, KOEP ile ilgili "İran için önemli olar ambargoların etkili şekilde ortadan kaldırılması ve İran ile ekonomik ve ticari ilişkilerin başlamasıdır ve bir anlaşma İran’ın bu husustaki isteklerini yerine getirmelidir." ifadesini kullandı.

ABD'de Joe Biden'ın göreve gelmesiyle 6 Nisan'da Avusturya'nın başkenti Viyana'da yeniden başlayan ve 6 tur yapılan nükleer anlaşma müzakerelerine İran'daki hükümet değişikliği nedeniyle ara verilmişti.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.