Batı İran ile nükleer müzakereleri yoğunlaştırmak istiyor

Batı İran ile nükleer müzakereleri yoğunlaştırmak istiyor

İran ile nükleer müzakerelerin sona ereceğinin iddia edildiği bir dönemde ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere'den aksi yönde bir açıklama geldi.

ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa Paris'te İran ile nükleer müzakerelere dair görüşmelerinin ardından yaptıkları açıklamada İran ile müzakerelerin sıkılaştırılmasında anlaştıklarını duyurdular. Böylece İran ile nükleer müzakerelerin sona ereceğine dair iddialar gerçekleşmemiş oldu.

Paris'teki dörtlü görüşmenin ardından ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa İran ile nükleer müzakerelerin yavaşlamasından rahatsızlık duyduklarını açıkladı. Müzakerelerin sona ermesini istemediklerini, İran ile müzakerelerin sıkılaştırılmasını ve sonuç alınmasını, müzakerelere Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun da etkin biçimde dahil olmasını istediklerini belirttiler.

Ardından ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price Viyana'da altı turu gerçekleşip ara verilen müzakerelerin bir an önce yeniden ve daha yoğun biçimde devam etmesini arzuladıklarını bildirdi. 

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Abdullahyan da bu açıklamalar üzerine İran'ın müzakerelerden çekilmeyi istemediğini, müzakerelere devam etmek istediğini vurguladı.

2015'te İran ile İran'ın nükleer enerji geliştirmesi konusunda varılan anlaşmadan 2018'de ABD çekilmiş, ardından AB aracılığında ABD ve İran arasında bu konuda yeni bir anlaşma imzalanabilmesi için müzakereler başlatılmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.