Batı kültürünün yayılmasına toplumsal tepki: Van'da 'yılbaşı kutlamalarına' karşı afişler asıldı

Batı kültürünün yayılmasına toplumsal tepki: Van'da 'yılbaşı kutlamalarına' karşı afişler asıldı

Van'da şehir merkezinde birçok noktaya yılbaşı kutlamaları ve şans oyunlarına karşı afişler asıldı.

Van'da şehir merkezinde birçok noktaya yılbaşı kutlamaları ve şans oyunlarına karşı afişler asıldı.

Şehir merkezinde birçok noktaya asılan afişler ve billboardlarda, yılbaşı kutlamalarının ve şans oyunlarının İslam dininde haram olduğuna dair ifadelere yer verildi.

Van İslami Dayanışma Platformu (VİDAP) imzalı afişlerde halka yılbaşı kutlamamaları ve şans oyunları oynamamaları çağrısı yapıldı.

vidap1.jpeg

vidap2.jpeg

vidap3.jpeg

Öte yandan VİDAP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Müslüman Halkımıza Yılbaşı Çağrısı

Bismillahirrahmanirrahim

Hastalıkların, kıtlığın, kuraklığın, zulüm ve adaletsizliğin toplum olarak gündemimizi kuşattığı bir zaman diliminde yeni bir miladi yıla girmek üzereyiz. Geldiğimiz noktada toplumumuzun gündemi genel olarak hastalıklar,maddi sıkıntılar yani kısacası dünya ve dünyanın geçici metai olmuştur. Ve ne acıdır ki emperyalist ve küfür sistemleri yüz yıldan beri amaçladıkları Müslümanları gerçek kimliğinden uzaklaştırıp batılılaştırma, yaşam tarzlarını değiştirip yozlaştırma, insanları kontrol altına alıp köleleştirme ve en nihayetinde İslam'ı ve İslam topluluklarını ifsad edip ortadan kaldırma hedeflerine yaklaşmışlardır.

Bundan dolayıdır ki Müslüman halkımız kendi dini bayramlarına göstermedikleri hassasiyetleri gayri müslimlerin bayramlarına göstermektedir. Hiç bir hristiyanın bizlerin dini bayramları olan Ramazan ve Kurban bayramını tebrik bile ettiklerine şahit olunmazken onların dini bayramı olan Noeľi aynı onlar gibi kutlama yarışına girmektedir. O güne has programlar yapmakta Allah'ın haram kıldığı piyango biletini almak için büfe kuyruklarında zamanını ve dinini heba etmektedir.

Sırf onlara benzemek için o geceye has hindi kesmekte, çam ağacı süslemekte, yılbaşı hediyeleşmesi yapmakta ve kitlesel yılbaşı eğlencelerinde ve televizyon başında ahlaksız programlarla sabahlamaktadır. Allah'ın haram kıldığı içki oluk oluk tüketilmekte, ve böylece Allah resulünün hristiyanlar ve yahudileri işaret ederek 'onlar kelerin deliğinede girse onları takip edeceksiniz' hadisinin tecellisini gerçekleştirmekte ve yine 'kim bir kavme benzerse o da onlardandır' hadisinde olduğu gibi onlara benzemeye ve böylece Allahu Teala'ya isyan bayrağı açma yarışına girmektedir.

Toplumumuzun böylesine dinden uzaklaşmasının ve yozlaşmasının sebeplerini Tevhidi bilinç ve yaşayıştan uzaklaşmak, La ilahe illallah'ın anlam ve mahiyetini gereğince bilmemek, ahiret inancının eksikliği, İslam ahkamının hakim olmayışı ve sorumluluk sahiplerinin iyiliği emredip kötülükten nehy etme çabasından uzaklaşması gösterilebilir."

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.