Dün Kahire'de ABD Kongresi'nden bir heyetle görüşen Mısır'ın cunta lideri Abdulfettah el Sisi, son zamanlarda kendisine yöneltilen insan hakları eleştirileri ve iki gazetecinin tutuklanmasıyla ilgili bir soru üzerine , 'bölgesel ve yerel şartların farklılığından dolayı Mısır'daki insan hakları ve özgürlükler meselesini Batı perspektifinden değerlendirmemek gerektiğini’ savundu.
Demokrasinin uzun süreçli bir işlem olduğunu ifade eden Sisi, Mısır'ın demokrasi alanında kendini gösterme niyeti olduğunu kaydetti.
Diğer taraftan ABD Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi Başkanı Michael McCaul, ülkesinin Mısır ile stratejik ilişkilere önem verdiğini ve bu ilişkilerin gelişmesi konusunda ısrarcı olduğunu dile getirdi. "Bölgede yaşanan istikrarsızlığın gölgesinde Mısır'ın istikrarı ABD tarafından önemli görülüyor" ifadelerini kullanan McCaul, terörle mücadelede iki ülke arasındaki koordinasyona devam edilmesinin önemini vurguladı.
HABERE YORUM KAT