"Batı, PYD'nin İhlallerini Görmezden Geliyor"

"Batı, PYD'nin İhlallerini Görmezden Geliyor"

Suriyeli Kürt muhalif Bıro, Batı ülkelerinin PYD'nin yaptığı insan hakları ihlallerini görmezden geldiğini savundu.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Bıro, batı ülkelerinin PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin yaptığı insan hakları ihlallerini görmezden geldiğini savundu.

Bıro, AA muhabirine PYD'nin, ENKS çatısı altında yer alan partilere yönelik saldırıları, batı ülkelerinin örgüt tarafından işlenen insan hakları ihlallerine ses çıkarmaması ve Suriye'deki Kürtlerin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

IŞİD ile mücadele adı altında Suriye'nin kuzey bölgesinde hakimiyet kurmak isteyen PYD'nin kendisine tehlike gördüğü kesimlere sert bir şekilde saldırdığını belirten Bıro, "IŞİD ile mücadeleyi bahane ederek bize karşı çok çirkin eylemlerin içerisine girdiler. Özellikle son dönemlerde bu saldırıların şiddeti artmaya başladı. Batı ülkeleri, PYD'nin ihlallerini görmezden geliyor. Bu onların işini daha da kolaylaştırdı." ifadelerini kullandı.

Suriye'de PYD tarafından yapılan tüm hak ihlallerinin belgelerle Erbil kentinde bulunan batılı ülkelerin temsilcilerine ileteceklerini söyleyen Bıro, şunları kaydetti:

"Topladığımız tüm belgeleri, Erbil'deki yabancı ülkelerin başkonsolos, konsolos ve temsilcilerine teslim edeceğiz. Halkımıza karşı yapılan saldırılara sessiz kalınmaması lazım. Suriye'deki Kürtler başka bir diktatörlüğün gelmesi için, Şam'a başkaldırmadı. PYD'nin işlediği suçların hepsini belgelerle gerekli taraflara sunacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.