Batı Şeria'da Filistinlilerin zeytin ağaçları kesiliyor

Batı Şeria'da Filistinlilerin zeytin ağaçları kesiliyor

Batı Şeria kentinde Filistinlilere ait zeytin ağaçları kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesildi.

Filistinli çiftçi Mahmud Ebu Şenar, gece geç saatlerde bazı kişilerin bahçeye girerek iki sıra zeytin ağacını kestiğini söyledi. Arazi ile ilgilenen Şenar, “Pazar günü buraya geldik ve ağaçların kesildiğini gördüğümüz an şok olduk. Arazinin sahibini aradım. İsrail güvenlik güçleri de geldi ama boşuna” dedi.

Mahmud Ebu Şenar, son haftalarda Batı Şeria’da bulunan Ramallah yakınlarında çalıştığı arazilerde yaklaşık 200 ağacın tahrip edildiğini söyledi. Ağaçların tahrip edilmesi sonucu binlerce dolarlık zararın meydana geldiğini belirten Şenar, “Kim böyle bir suç işler ki? Anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Filistin topraklarında bolca bulunan zeytin, 50 yıldan fazladır İsrail tarafından işgal edilen Batı Şeria’nın tüm vadi ve yamaçlarını kaplıyor.

Sıcak yaz aylarından sonra başlayan yağmurlar, çiftçilerin ürünlerini toplamaya başlamalarının bir işareti olarak yorumlanırken, hasat zamanı pek çok çiftçi, yakın bölgelerdeki yerleşimciler tarafından sindirme politikası ve şiddete maruz kalıyorlar.

Birleşmiş Milletler (BM) bu yıl 7 binden fazla ağacın tahrip edildiğini açıklarken, bu rakam 2016 yılında 6 binden daha azdı.

Bölgede devriye gezen İsrailli birlikler, amaçlarının Filistinlilere “yardım etmek” olduğunu söylese de, bölge halkı Tel Aviv güçlerinin olaylar konusunda taraflı davrandıklarını ifade ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.