Batı Şeria'da Gazze gösterisine polis engeli

Batı Şeria'da Gazze gösterisine polis engeli

Batı Şeria'da Gazze'ye uygulanan yaptırımları protesto eden Filistinlilerin başkanlık sarayına yürüyüşü engellendi.

Filistin Merkez Konseyi'nin 29. dönem çalışma toplantısıyla eş zamanlı düzenlenen gösteriye yüzlerce Filistinli katıldı.

Gazze Şeridi'ne uyguladığı yaptırımları kaldırması ve İsrail ile güvenlik koordinasyonunu durdurması için Filistin yönetimine çağrı yapan göstericiler, "Yaptırımları kaldırın, Gazze bizim birleştiricimiz" yazılı dövizler taşıdı.

Konseyin 29. dönem toplantısının düzenlendiği Filistin Devlet Başkanlık Sarayı'na ulaşmak isteyen Filistinliler, güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas 19 Mart'ta yaptığı açıklamada, Gazze hakkında hukuki, yasal ve mali kararlar alacağını dile getirmişti.

Filistinli gruplar, Batı Şeria yönetiminin, Gazze'deki memurların maaşlarını kesme, yüzlercesini erken emekliliğe sevk etme gibi çeşitli uygulamalarla Gazze'ye karşı cezalandırma politikası ve yaptırım uyguladığını belirtiyor.

Batı Şeria merkezli Filistin hükümeti, Gazze'deki memurların maaşlarını yaklaşık 1 yıldır yüzde 30-50 oranında kesintili ödüyordu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.