Batı Şeria'da öldürülen Filistinlilerin sayısı 110'a yükseldi

Batı Şeria'da öldürülen Filistinlilerin sayısı 110'a yükseldi

İsrail, Cuma günü düzenlenen baskınlar sırasında çıkan çatışmada bir askerinin öldüğünü açıkladı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda dört Filistinliyi öldürdü.

Gazze Şeridi'ne yönelik sivil-asker ayrımı yapmayan bombardımanlarına üç haftadır devam eden İsrail, Batı Şeria'daki Filistinliler üzerindeki baskıyı daha da artırdı. İsrail güçlerinin son baskınlarında bölgede çok sayıda Filistinli katledilirken yüzlercesi de tutuklandı.

İsrail, Cuma günü düzenlenen baskınlar sırasında çıkan çatışmada bir askerinin öldüğünü açıkladı.

İsrail ordusu, Batı Şeria'daki baskın sırasında askerlerinin Cenin kentinde saldırıya uğradığını ve açılan ateşe karşılık vererek Filistin İslami Cihad Hareketi mensubu olduğu ifade edilen Ayser el Amar'ı öldürdüklerini açıkladı.

İslami Cihad, El Amar'ın gruba mensup olduğunu doğruladı. İsrail güçlerinin baskınlarında 2 Filistinli daha öldürüldü.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Cevad el Turki adlı bir adamının da Cenin'deki çatışmalar sırasında öldürüldüğünü açıkladı.

WAFA, son ölümlerle birlikte 7 Ekim saldırısından bu yana işgal altındaki bölgede ölen Filistinlilerin sayısının 110'a yükseldiğini ve 1.900'den fazla kişinin de yaralandığını belirtti.

Kalkiya'da çatışma

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Kalkiya'da bir Filistinliye ait dükkanın mühürlenmesi esnasında yaşanan çatışmada en az 1 kişinin öldüğü belirtildi.

Öte yandan İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız devam eden saldırıları nedeniyle geçtiğimiz gece onlarca Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi hedef alan saldırılarında aralarında en az 2.913 çocuğun da bulunduğu 7.000'den fazla Filistinli öldürüldü.

Hamas öncülüğündeki Filistinli grupların 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıda 1.400'den fazla İsrailli ölmüştü.

İsrail, tüm mahalleleri yerle bir eden ve insani koşulları kırılma noktasına getiren bir bombardıman kampanyası yürütürken Gazze'nin yakıt dahil temel ihtiyaç maddelerine erişimini kesti.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.