Batı Şeria'daki İsrail baskınında 1'i engelli 2 Filistinli katledildi

Batı Şeria'daki İsrail baskınında 1'i engelli 2 Filistinli katledildi

İsrail ile Gazze'deki Filistinli gruplar arasında altı hafta önce başlayan savaştan bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da 200'den fazla Filistinli katledildi.

İsrail güçleri Pazar sabahı işgal altındaki Batı Şeria'da birden fazla baskın düzenleyerek en az iki Filistinliyi katletti.

Engelli bir Filistinli olan 45 yaşındaki İsam el Fayid, İsrail güçleri tarafından Cenin'e düzenlenen ve bölge sakinleri tarafından 7 Ekim'den bu yana kentte düzenlenen en büyük baskın olarak nitelendirilen baskın sırasında vurularak öldürüldü.

Filistin Kızılayı, sağlık ekiplerinin Fayid'i Cenin Devlet Hastanesi'ne nakletmeden önce müdahale ettiğini ancak burada hayatını kaybettiğini bildirdi.

Beytüllahim'de bir Filistinli daha Dehişe mülteci kampında İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldü.

Wafa haber ajansı, İsrail'in gece kampa düzenlediği baskın sırasında başından vurulan kişinin Ömer Ali el Laham olduğunu duyurdu.

Wafa'ya göre İsrail güçleri, yaralarına yenik düşmeden önce sağlık görevlilerinin Laham'a yaklaşmasına izin vermedi.

Cumartesi günü Cenin, Tubas, Nablus, Tammoun, Kalandiya ve Balata mülteci kamplarına düzenlenen baskınlarda İsrail'in gerçek mermileriyle yaralanan başka Filistinliler de oldu.

Cumartesi günü İsrail'in Balata kampına düzenlediği hava saldırısında El Fetih hareketine mensup beş kişi hayatını kaybetti.

İsrail ile Gazze'deki Filistinli gruplar arasında altı hafta önce başlayan savaştan bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da 200'den fazla Filistinli katledildi.

Filistin Mahkumlar ve Eski Mahkumlarla İlişkiler Komitesi Cumartesi gecesi yaptığı açıklamada, 38 yaşındaki Filistinli tutuklu Tahir Semih Ebu Asab'ın Negev bölgesindeki bir hapishanede "aniden" öldüğünü duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya kentinden olan Ebu Asab, Mayıs 2005'ten beri İsrail makamları tarafından tutuklu bulunuyordu.

Mahkumlar komitesi yaptığı açıklamada İsrail'in "tutuklulara karşı önceden planlanmış hedefli suikastlar" gerçekleştirdiğini söyledi.

Savaşın başlamasından bu yana İsrail hapishanelerindeki altı tutuklu hayatını kaybetti.

Gazze'ye yönelik devam eden İsrail bombardımanı sonucu büyük çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere en az 12.300 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.