Batı'dan PYD'ye 500 milyon dolar

Batı'dan PYD'ye 500 milyon dolar

ABD'li dernek ve kuruluşların PKK'nın Suriye kolu PYD'ye 500 milyon dolar para gönderdiği ortaya çıktı.

Suriye'de ABD'nin partneri konumunda olan PYD'ye destek verenler arasında birçok dernek ve kuruluşun da olduğu belirtildi.

GOAL, IRC ve IMC isimli kuruluşların başını çektiği batılı dernekler, Suriye’ye yardım faaliyeti altında  PYD’ye para aktarılıyor.

Raporlara yandısı

ABD Dışişleri bakanlığı tarafından hazırlanan raporda üç kuruluşa bağlı 14 derneğin son bir yılda Haseke, Afrin ve Aynel Arab’ta PYD’ye 500 milyon dolar gönderdiği ortaya çıktı. Bu derneklerde çalışanların tamamına yakını ise örgüt sempatizanı olduğu ne sürüldü.

Özel kuryeler götürdü

Yeni Şafak'ın haberine göre 2.5 yıldır ABD'li bir yardım kuruluşunda çalıştığını belirten bir çalışan, 'muhalif bölgelere yardım' adı altında milyonlarca dolarlık sahte ürün faturası alındığını ancak yalnızca vergisi ödenen ürünlerin teslim alınmadan paranın PYD bölgelerine nakit olarak yollandığını anlattı. Halepli bir başka yardım kuruluşu çalışanı ise son 2 yıllık vurgunun 1 milyar doları geçtiğini bunun 500 milyon dolarının Suriye PKK'sına özel kuryeler aracılığı ile teslim edildiğini söyledi.

PYD varlığını sürdürüyor

Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonuyla somut olarak ilan ettiği 'Fırat'ın batısında PYD kalmayacak' politikasına rağmen ABD ve Rusya Menbiç ve Afrin'deki PYD unsurlarına karşı herhangi bir operasyon düzenlemiyor. Buradaki unsurlara ayrıca lojistik ve askeri destek veren bu ülkeler, yüklü miktarda silah ve mühmmat yardımını da sürdürüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.