Batılı diplomatlardan İsrail'e 'aşağılama' şikayeti

Batılı diplomatlardan İsrail'e 'aşağılama' şikayeti

Batılı diplomatlar İsrail'e, Gazze'ye girişlerde uygulanan tutum nedeniyle şikayette bulundu.

Birleşmiş Milletler’deki (BM) Batılı diplomatlar, Erez (Beyt Hanun) sınır kapısından Gazze Şeridi’ne girişleri sırasında maruz kaldıkları aşağılayıcı muamele nedeniyle İsrail Dışişleri Bakanlığı’na şikayette bulundu.

Tel Aviv’deki kaynaklar, bu diplomatların büyük bir kısmının İsrail’in dostane ilişkilerinin bulunduğu ülkelerin vatandaşları olduğunu ve İsrailli askerlerin bu dostluğu göz önünde bulundurmadığını belirtti. Yapılan muameleden şikayetçi olan yetkililer, kimsenin itiraz etmemesi durumunda bu muamelenin daha da artacağını ifade etti.

Konu hakkında açıklamada bulunan İsrailli sözcü, Gazze’den Batı Şeria’ya silah kaçırmakla suçlanan Fransa’nın Kudüs Konsolosluğu’nun Fransız çalışanı Romain Franck’in, Mart ayında tutuklanmasından sonra denetimleri sıkılaştırmak zorunda kaldıklarını belirtti. Erez sınır kapısından her hafta 6 binden fazla kişinin geçtiğini belirten sözcü, bu kişilerin çoğunlukla İsrail veya Batı Şeria’dan tedaviye gelen veya ticari işlemleri tamamlayan Filistinliler ve diplomatların olduğunu belirtti. Sınır kapısından geçen birçok kişi yapılan kötü muameleden şikayetçi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum