Baykar ile imzalar atıldı: Ukrayna'da İHA eğitim merkezi inşa edilecek

Baykar ile imzalar atıldı: Ukrayna'da İHA eğitim merkezi inşa edilecek

Baykar Savunma ve Ukrayna Savunma Bakanlığı, insansız hava aracı (İHA) eğitim merkezi inşasına ilişkin mutabakat zaptı imzaladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı ile Türk Savunma şirketi Baykar Savunma arasında, Ukrayna’da insansız hava aracı (İHA)’ların bakım, onarım, modernizasyonu ve eğitim amaçlı ortak eğitim ve test merkezinin inşası ve kurulumuna ilişkin İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden dün yayımlanan açıklamaya göre, imza törenine Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar katıldı.

Belgeyi, Ukrayna tarafında Savunma Bakanı Andriy Taran, Türkiye tarafında ise Bayraktar CEO’su Haluk Bayraktar imzaladı.

Zelenskiy'den Erdoğan'a teşekkür

Cumhurbaşkanı Zelenskiy imzaların atılmasının ardından bu anı uzun süredir beklediklerini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a projenin gerçekleşmesinde sunduğu katkılarından dolayı şahsen ve Ukrayna halkı adına teşekkürlerini iletti

Zelenskiy ayrıca, “Bu ileriye doğru büyük ve gerçek bir adım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a minnettarım. Bu, Ukrayna’nın egemenliği ve bağımsızlığı için gerçek bir destektir” ifadelerini kullandı.

Baykar Ukrayna'da merkez inşa edecek

Anlaşmaya göre, Baykar, Ukrayna ordusuna ait Vasılkiv bölgesi yakınlarındaki arazilerde şirketin İHA bakım ve modernizasyonunun yapılacağı merkez inşa edecek. Merkez, ayrıca bu İHA’larla çalışacak personeli de eğitecek. Ukrayna’da bu tür merkezlerin ileriki dönemlerde de inşa edilmesi ve işletilmesi planlanıyor.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.