Bayraktar TB3 ve Türkiye'nin SİHA hamlesi

Bayraktar TB3 ve Türkiye'nin SİHA hamlesi

Son dönemde silahlı insansız hava araçlarına yönelik hamleleriyle gündemde olan Türkiye, yeni hamleleriyle de dikkat çekiyor.

Son dönemde silahlı insansız hava araçlarına yönelik hamleleriyle gündemde olan Türkiye, yeni hamleleriyle de dikkat çekiyor.

Özellikle Suriye'deki Bahar Kalkanı Harekatı ile kendini ispat eden Baykar Savunma üretimi Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları (SİHA) son günlerde Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan çatışmalarda boy göstermesiyle yeniden tüm dünyanın dikkatini üzerine çekti.

Bahar Kalkanı Harekatı sonrasında Libya'da Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerine, Hafter güçleri karşısında sağlanan destekle gündeme gelen Bayraktar TB2 SİHA'lar bugünlerde ise Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden çatışmalarda boy gösteriyor.

Azerbaycan ordusuna ait TB2 SİHA'lar gerçekleştirdiği etkili saldırılarda 27 Mayıs'tan bu yana Ermenistan güçlerini astronomik boyutlu sayılabilecek bir zayiata uğrattı. Bayraktar TB2'lerin hedefinde Ermenistan'a ait zırhlı askeri araçlar, lojistik konvoyları ve askeri mevziler de dahil olmak üzere piyade hedefleri de yer alıyor.

Dağlık Karabağ'daki TB2 saldırılarının Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından servis edilen görüntülerinin dolaşıma sokulması sonrasında Ermenistan'ın uğradığı ağır zayiat da ortaya çıkmış oldu. Bunun ardından Kanada tarafından bir açıklama yapılarak, Bayraktar TB2'nin bazı parçalarının satışına ambargo uygulanacağı ifade edildi.

Kanada'nın bu hamlesi sonrasında Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından paylaşılan mesajda, "tam yerlilik" mesajı verildi.

Bayraktar TB3 insansız hava aracı geliyor

Son olarak geçtiğimiz hafta Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar tarafından yapılan açıklamada, TEİ tarafından üretilen yerli motorun testinden görüntüler paylaşıldı.

Bayraktar bu mesajında aynı zamanda Bayraktar TB2'nin üst modeli olacak Bayraktar TB3'ün ilk haberini verdi.

Selçuk Bayraktar mesajında, "TEI'nin geliştirdiği milli tasarım, yerli üretim uçak motoru. Dünyada bu sınıfta açık ara en yüksek performans değerlerine sahip uçak motoru. Nasıl derseniz; Test ettik, kıyasladık... AKINCI ve Bayraktar TB3'e güç verecek!" ifadelerini kullandı.

Bayraktar TB2 için tam yerlilik, yerli motor ve yeni Bayraktar TB3 modeliyle birlikte insansız hava araçlarına yönelik yeni hamleler içerisinde olan Türkiye'nin bu çalışmaları dünyanın oldukça dikkatini çekiyor. Özellikle tam yerlilik sağlanması sonrasında Türkiye'nin bu araçları ihraç etmesinin daha kolay hale geleceği ifade ediliyor. 

Türkiye şu anda silahlı insansız hava araçları teknolojisinde dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.