"BBC, Yahudi lobisine ve İsrail'e boyun eğdi"

"BBC, Yahudi lobisine ve İsrail'e boyun eğdi"

BBC, İngiltere'de İsrail tarafından desteklenen Yahudi lobisinin faaliyetleri üzerine Filistin ile ilgili dizisini kaldırdı. Bu karar İngiltere'de tepkilere neden oldu.

BBC, İngiltere'deki Yahudi Lobisi'nin girişimleri sonucunda Filistin'e dair yaptığı eğitim dizisini yayından kaldırdı. Bu karar ülkede büyük tepki çekti ve "sansürcülük"le suçlandı.

BBC okul çocukları için eğitim programları kapsamında İsrail'in kuruluşu, Yahudilerin Filistin'e taşınması, Filistinlilerin yerlerinden sürülmesi gibi konuları içeren 7 bölümlük bir diziye başlamıştı.

İngiltere'deki Yahudi Lobisi'nin öncü kuruluşlarından 'İsrail için Birleşik Krallık Avukatları Birliği' başta olmak üzere ülkedeki Yahudi Lobisi bu yayınları şiddetle kınayarak engellenmesi için faaliyetlere girişmişti.

BBC bu faaliyetler sonucunda Yahudi Lobi'sinin "dizinin taraflı ve adaletsiz" olduğu iddiasını kabul etti ve yayından kaldırdığını açıkladı.

Bu karar İngiltere'de tepkiye ve sansürcülük eleştirilerine neden oldu. "BBC Yahudi Lobi'sine boyun eğdi" eleştirilerinde bu faaliyetlerin arkasında İsrail devletinin olduğu, İsrail'in bu şekilde İngiltere'nin iç işlerine karıştığı da vurgulandı. Bu kararın ardından BBC'de bazı istifaların da yaşandığı bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.