'Bebeklere koronavirüs aşısı yapıldı' iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı

'Bebeklere koronavirüs aşısı yapıldı' iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Sağlık Bakanlığı, “Çocuklara kızamık yerine Covid aşısı yapılıyor” iddiasında bulunan Prof. Dr. Zafer Kurugöl hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün, “Sağlık ocaklarında Hepatit B, kızamık aşısıyla korona virüsü aşısı karıştırılabiliyor” açıklaması üzerine soruşturma başlattı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün bebeklere yanlış aşılar yapıldığına ilişkin iddiaları kabul edilemez. Mevcut aşı güvenliği alt yapımızın bu tür iddiaları haklı çıkarması mümkün değildir. İddianın kaynağı hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Prof. Dr. Zafer Kurugöl, katıldığı bir televizyon yayınında 6 aylık veya 1 aylık bebeklere yanlışlıkla korona virüsü aşısı yapıldığını, aşının onlara hiçbir yan etkisi olmadığını ve sonuçların ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını söyledi. Daha sonra yeniden yayına bağlanan Kurugöl, bebeklere Covid-19 aşısı yapılması yönünde bir çalışma olmadığını söyledi ve “Yanlış bir ifadem olduysa herkesten özür diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.